You are currently viewing Top 20 στατιστικά για το facebook 2017

Top 20 στατιστικά για το facebook 2017

Το Facebook με 1.86 δις ενεργούς χρήστες είναι ακόμα ο απόλυτος βασιλιάς των social media.

Δες τα πιο σημαντικά στατιστικά που αφορούν το facebook και δώσε στην επιχείρησή σου το πλεονέκτημα να ξεχωρίσει…

 1. Οι ενεργοί χρήστες του facebook παγκόσμια είναι πάνω από 1.86 δις μηνιαία, 17% αύξηση ανά έτος (2/02/2017). Τι σημαίνει αυτό: σε περίπτωση που είχες οποιαδήποτε αμφιβολία, το facebook είναι κάτι πολύ μεγάλο για να το αγνοήσεις.
 2. Οι ενεργοί χρήστες από κινητό τηλέφωνο ανέρχονται στους 1.15 δις ημερησίως (Δεκέμβριος 2016), αύξηση 23% ανά έτος(02/02/2017). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δείχνει την πολύ μεγάλη αύξηση στη χρήση κινητών συσκευών στο facebook.
 3. 1.23 δις άνθρωποι κάνουν log in στο facebook ημερησίως (9/2016), αύξηση 18% ανά έτος (02/02/2017). Αυτό είναι ένα τεράστιο νούμερο χρηστών που μάλιστα αυξάνεται συνεχώς. Οι χρήστες αυτοί όχι μόνο είναι ενεργοί αλλά και σταθεροί στις ημερήσιες επισκέψεις τους, γι’ αυτό και αποτελούν ένα πολλά υποσχόμενο κοινό για το marketing της επιχείρησής σου.
 4. Τον Δεκέμβριο του 2016 καταγράφηκαν 1.74 δις ενεργοί χρήστες μέσω κινητών συσκευών, αύξηση 21% ανά έτος (02/02/2017).
 5. Κατά μέσο όρο, τα “like” και “sharebuttons, προβάλλονται σε περίπου 10 εκατομμύρια websites καθημερινά (10/2/2014)
 6. Στην Ευρώπη 307 εκατομμύρια άνθρωποι είναι στο facebook.
 7. Ηλικίες από 25 έως 34, σε ποσοστό 29.7% των χρηστών, είναι η πιο συνηθισμένη ηλικία δημογραφικά (2012). Αυτός είναι ο κύριος στόχος δημογραφικά σε όλες τις προσπάθειες marketing των επιχειρήσεων και εσύ έχεις την ευκαιρία να προσελκύσεις αυτούς τους καταναλωτές στο facebook.
 8. Πέντε νέα προφίλ δημιουργούνται κάθε δευτερόλεπτο! (2012). Το πιθανό κοινό σου στο facebook αυξάνεται ραγδαία.
 9. Οι χρήστες του facebook είναι 76% γυναίκες (από το 100%  όλων των γυναικών που χρησιμοποιούν internet) και το 72% είναι άντρες (από το 100% όλων των αντρών που χρησιμοποιούν internet). Αυτό σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να πλησιάσεις μέσω facebook και τα δύο φύλα, καθώς η στατιστική διαφορά είναι ελάχιστη. Ίσως με διαφορετικό τρόπο, αλλά και οι γυναίκες και οι άντρες λατρεύουν το facebook.
 10. Η υψηλότερη κίνηση στο facebook εμφανίζεται στα μέσα της εβδομάδας μεταξύ 13:00 και 15:00 το μεσημέρι. Μέσα στην εβδομάδα οι καλύτερες ημέρες και ώρες είναι Σάββατο & Κυριακή 12:00- 13:00, Τετάρτη 15:00- 16:00 και Πέμπτη – Παρασκευή 13:00- 16:00 (Πηγή: hubspot.com). Πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αυτό; Έχεις τις πιθανότητες να φτάσεις σε περισσότερους καταναλωτές και να δημιουργήσεις μεγαλύτερη κίνηση στο site σου κατά την διάρκεια των ωρών αιχμής. Αλλά προσοχή, συνήθως οι χρήστες είναι πιο πιθανό να εμπλακούν (να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο) το απόγευμα. Πάντα όμως να λαμβάνεις υπόψη ότι το facebook λειτουργεί παγκόσμια, οπότε πρέπει να μελετήσεις τις ημέρες και τις ώρες στις περιοχές που σε ενδιαφέρουν, επίσης έχει πάντα να κάνει και με το αντικείμενο της δικής σου επιχείρησης.
 11. Την Πέμπτη και την Παρασκευή το engagement (εμπλοκή των χρηστών) είναι 18% υψηλότερο. Χρησιμοποίησε αυτή την πληροφορία όταν κάνεις αναρτήσεις, ώστε να βελτιστοποιήσεις την προσπάθειά σου για social media marketing
 12. Υπάρχουν 83 εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ. Τίποτα δεν είναι τέλειο, γι’ αυτό πάντα να σκέφτεσαι τα πράγματα καλά όταν σχεδιάζεις την στρατηγική σου. Επίσης, ψεύτικα ή όχι, τα προφίλ ανήκουν σε ανθρώπους οι οποίοι είναι πιθανοί πελάτες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την δημιουργία των ψεύτικων προφίλ, που συμπεριλαμβάνουν επαγγελματίες που κάνουν τεστ ή έρευνες, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο facebook περισσότερο από ότι είναι δυνατό για έναν λογαριασμό.
 13. Uploads φωτογραφιών συνολικά 300 εκατομμύρια/ ημέρα. Αυτό είναι μία ένδειξη ότι οι χρήστες είναι ενεργοί και ανταγωνίζονται για την προσέλκυση των χρηστών. Γι’ αυτό στόχευσε τις προσπάθειές σου με στρατηγική.
 14. Ο μέσος όρος χρόνου παραμονής ανά επίσκεψη στο facebook είναι 20 λεπτά. Έχεις ένα μικρό χρονικό διάστημα για να κάνεις την εμφάνισή σου, γι’ αυτό χρησιμοποίησέ το σωστά, με σχετικά, ενδιαφέροντα και μοναδικά posts και προσφορές, ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 15. Κάθε 60 δευτερόλεπτα στο facebook: 510.000 σχόλια, 293.000 ανανεώσεις status και 136.000 uploads φωτογραφιών. Υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι και ενεργοί χρήστες, αλλά επίσης τεράστιος είναι και ο ανταγωνισμός για το ποιος θα καταφέρει να τους προσελκύσει. Γι’ αυτό η ποιότητα και η στρατηγική μετράνε πολύ.
 16. 4.75 εκατομμύρια μονάδες περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, μοιράζονται ημερησίως (περίπου 94% αύξηση ανά έτος)
 17. 50% των χρηστών ηλικίας 18 -24 ετών, μπαίνουν στο facebook μόλις ξυπνήσουν. Αυτό σημαίνει ότι το facebook είναι σημαντικό γι’ αυτούς τους χρήστες και επομένως, αν λειτουργήσεις σωστά, σημαντικό θα γίνει γι’ αυτούς και το περιεχόμενο που εσύ ανεβάζεις.
 18. 1 στις 5 page views στις Η.Π.Α. εμφανίζεται στο facebook. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία τεράστια αγορά στο internet και επομένως αν χρησιμοποιήσεις το facebook στην social media marketing στρατηγική σου θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.
 19. 42% των marketers (διαφημιστές) αναφέρουν ότι το facebook είναι πολύ σημαντικό στη δουλειά τους. Και πάλι διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μία τεράστια αγορά με πολύ ανταγωνισμό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνεις απ’ έξω, γιατί οι ανταγωνιστές σου σίγουρα είναι μέσα. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείς το facebook σωστά και να ξεχωρίζεις.
 20. 16 εκατομμύρια επαγγελματικές σελίδες δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2013, αύξηση 100% από τον Ιούνιο του 2012. Το facebook έχει αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας των επιχειρήσεων και χρησιμοποιείται από τοπικές επιχειρήσεις όλο και περισσότερο για να επεκτείνουν την αγορά τους.

Σκέψου ότι: Το facebook με 1.86 δις έχει περισσότερους ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση από όσους έχουν η WhatsApp(500 εκ.), το Twitter (284 εκ.) και το Instagram (200 εκ.) όλα μαζί. Το facebook είναι το πιο δημοφιλές social media δίκτυο και συνεχίζει να ανεβαίνει.

Αν θέλεις να σε βοηθήσουμε να δαμάσεις την δύναμη του facebook και να αυξήσεις τα αποτελέσματα για την δική σου επιχείρηση, επικοινώνησε μαζί μας.